wederzijds voordeel fair trade

Wederzijds voordeel

Argan olie is niet voor niks één van de meest onderzochte oliën door de farmaceutische en cosmetische industrie. De unieke combinatie van vitaminen, antioxidanten en vele andere stoffen geven Argan olie eigenschappen die een grote groep mensen enorm zal kunnen waarderen.

In Souss Massa Draa bevinden zich vele kleine boeren die al vele generaties lang op biologisch en organische wijze de beste kwaliteit Argan noten kweken. Zij doen dit over het algemeen in combinatie met geiten houden. Met deze twee activiteiten proberen ze hun gezinnen te onderhouden.

 

IKHLAS stelt kleine boeren in de regio van Tadourant in staat hun producten direct aan klanten over de hele wereld te leveren. De Argan noten worden op hygiënische en moderne wijze koud geperst om de houdbaarheid en zuiverheid van IKHLAS argan olie te waarborgen. Daarna wordt de olie geconditioneerd vervoerd en in Europa verder verpakt. IKHLAS ziet de leveranciers als partners en werkt samen om de productieketen zo efficiënt mogelijk te maken zodat iedereen, van boer tot klant, maximaal profiteert.

 

De Argan olie komt uit een ecologisch kwetsbaar gebied en IKHLAS stimuleert zijn partners duurzaam te produceren. Onze leveranciers zijn gecertificeerd biologisch/organisch producenten en IKHLAS Argan olie is dus biologisch/organisch.