Highlights

Vitamine A stimuleert de productie van nieuwe huidcellen. Vitamine A is ook een belangrijke bouwsteen voor de fibroblasten. Dit zijn de cellen die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van het weefsel dat de huid stevig en gezond houdt.

Een vetzuur dat helpt emulsies te stabiliseren. Het reduceert hierdoor de hoeveelheid vocht die uit de huid verdampt.

Vitamine E kan gunstig zijn bij het verminderen van UV-schade aan de huid. Het is een belangrijke voedingsstof bij de aanmaak van huidweefsel en helpt de verschijning van littekens en donkere vlekken te verminderen. Verschillende stoffen in argan olie, zoals tocoferol, zijn onderdeel van de anti-oxidant vitamine E.

Prostaglandinen

Prostaglandinen zijn lipidenverbindingen die met behulp van de essentiële vetzuren in de arganolie zijn geproduceerd. Prostaglandinen helpen de celgroei en -ontwikkeling onder controle te houden, wat resulteert in een gezondere, jonger uitziende huid.

Squaleen is een meervoudig onverzadigde koolwaterstof. De anti-oxiderende en cholesterol-regulerende eigenschappen van squaleen worden in verband gebracht met het herstellen van weefsel en het reguleren van de processen die plaats vinden in de huid.

Omega-9 oliezuur is een mono-verzadigd vetzuur dat het menselijk lichaam tal van gezondheidsvoordelen biedt. Het werkt op vele manieren, bijvoorbeeld door de anti oxiderende werking. Zo worden de cellen beschermd tegen beschadiging door vrije radicalen. Oliezuur staat ook bekend om de hydraterende werking, het versterken van het haar, het voorkomen van rimpels en de anti-aging eigenschappen. Oliezuur zou ook modulerende effecten vertonen op  ontstekingsziekten, naast het vermogen om wondgenezing te vergemakkelijken.

Omega-6 Linolzuur helpt het lichaam bij de opname van vitamine A en D en reguleert de groei van nieuwe cellen.

Comedogene beoordelingen verwijzen naar de neiging van een product ingrediënt om de poriën te verstoppen. Argan olie scoort een perfecte nul (0) op deze beoordelingsschaal. Dit is een uiterst zeldzame eigenschap. Argan olie is een lichte tot middelzware olie die ideaal is om krachtige voedingsstoffen direct af te leveren waar ze moeten zijn. Argan olie werkt zowel bij een droge als een vette huid. Het voorziet de huid van vocht, maar is niet vet en blijft niet boven op de huid liggen. Voor puistjes of mee-eters is deze olie zeker een veilige aanvulling op uw huidverzorging routine. Vaak zijn we geneigd te geloven dat, omdat onze huid vettig is, het toevoegen van lotions of oliën het erger zal maken, maar dat is bij Argan olie juist niet het geval. De reden hiervoor is dat wanneer de huid van vocht wordt beroofd, het dit compenseert door meer talg te produceren – de olie die je huid van nature produceert. Door Ikhlas Argan olie op uw huid aan te brengen – welk huidtype dat ook is – neutraliseert en balanceert de lichaamseigen olieproductie. Dit zorgt voor een jeugdige uitstraling en een gezond gevoel.

De fibroblast is de belangrijkste cel van het bindweefsel. Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor de productie van alle elementen van de huid die zich om de cellen heen bevinden: dus het collageen (niet elastische vezel die zorgt voor de stevigheid van het weefsel) en de elastische en reticulaire vezels. Daarnaast produceert het de glyco eiwitten die als bouwstenen in de huid fungeren. De ingrediënten in Argan olie kunnen direct door de fibroblasten gebruikt worden.

IKHLAS

Ikhlas [ iglaas ] is de Arabische term voor zuivere intentie.

Ongeveer 85% van alle vrouwen maakt gebruik van haarkleuringsproducten. In principe bevatten alle haarkleuring producten een waslijst van soms wel 5000 chemische componenten, waarvan er verschillende geclassificeerd worden als zeer giftig en gelinkt zijn aan verschillende soorten kanker. Niet voor niks staat er op de verpakking waarschuwingen als: ‘Draag handschoenen tijdens gebruik’, ‘laat het product niet langer zitten dan aangegeven’ of ‘buiten het bereik van kinderen houden’. Hoewel fabrikanten zoeken naar minder toxische ingrediënten is de werkzaamheid hiervan vaak niet zo goed. Daarbij is houdbaarheid en natuurlijk de kosten een belangrijk motief om toch deze schadelijke stoffen te blijven gebruiken.
Om deze reden gebruiken visagisten steeds vaker Argan olie als nabehandeling. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kleuring beter lukt en langer blijft zitten, het helpt het lichaam de schadelijke effecten van al die chemicaliën op de hoofdhuid te neutraliseren. De anti-oxidanten in Ikhlas Argan olie spelen hierbij de voornaamste rol.

Souss Massa Draa is een Berberse regio in Marokko. De hoofdstad is de bekende kustplaats Agadir. De regio heeft een langgerekte vorm en ligt ten noorden van Algerije, en ten zuiden van Marrakesh. In het uiterste westen grenst de regio aan de Atlantische Oceaan. De regio dankt haar naam aan drie rivieren die erdoorheen stromen. Het heeft een oppervlakte van 70.880 km² en heeft rond de 3.5 miljoen inwoners.

Technologische innovatie maakt het sinds enkele decennia mogelijk de Argan noten koud te persen. Zo blijven alle essentiële bestanddelen behouden. Bij Ikhlas argan olie gebeurt dit op een moderne en hygiënische manier zodat ook de houdbaarheid wordt verbeterd.

Warm persen

Van oudsher werden de argan noten gebrand. Dit zorgde voor een verbeterde smaak, maar maakte het ook mogelijk een groter deel van de olie uit de noot te persen. Het branden gaat echter wel ten koste van de actieve bestanddelen van Argan olie.

De eetbare Argan olie draagt bij aan het reguleren van het cholesterol en de bloeddruk.